Tror nog fan jag fått lite färg på mig ;)










Varmt? (dagens konstigaste)

 

Dock är ju denna termometer precis vid väggen och där blir det ju extra varmt när solen ligger på, men ändå! Wierd!




Sol & Bad!





Har syster på besök så vi har spenderat förmiddagen på baksidan, Novah har plaskat omkring i poolen och nu sover hon middag och vi sitter och solar och snackar skit, underbar dag <3

Nu är det andra dagen med över 30 grader i solen, det är för jävla skönt alltså, så underbart med sommar och jag älskar det verkligen. Jag älskar att sitta på baksidan och bara njuta av solen och värmen.











DAGENS (äckligaste) GRODATTACK!

Idag kom Gizmo in med en groda, som jag trodde var död för den låg helt stilla på rygg och då tog jag en bild och då hoppa den upp i ansiktet på mig fyfan vad rädd jag blev! Så dom senaste 2 timmarna har jag och Novah stått ute på baksidan men sen kom Mia och tog ut den, så gullig den tjejen <3

Jag gillar verkligen inte djur som hoppar!!! Inte spindlar, tvestjärtar eller ormar heller för den delen!


 

 




Vart ute på promenad i det super fina vädret :D


Idag kan man minsann inte klaga på vädret, 28 grader i skuggan det är inte helt fel alltså =) Vi tog oss en liten promenad med Lollo & Lollo och svängde förbi ica för att handla lite, Jag tänkte att Novah skulle få provsmaka lite piggelin men glassen försvann fortare än jag hann blinka typ, antar att hon tyckte det var gott haha. =)


Nu tänkte jag faktiskt dricka upp min drickyoughurt, lägga Novah och fortsätta städa. Inte kul i värmen men måste göras!









RÖSTA SÅ ÄR NI GULLIGA =)

Mina designade klänning på NELLY.COM
Mina designade klänning på NELLY.COM







MAT!


Nu håller jag på att göra fläskpannkaka men vet inte ens om jag tycker om det haha, har inte ätit det sen jag var liten så kommer inte ihåg men det återstår se haha.






Jag har dålig fantasi kanske

Jag har ett problem men hjärnan står stilla (inte så ovanligt kanske) så om någon har något tips till mig ang detta skulle jag bli överlycklig!!

DEt är nämligen så att vid Johnnys dator är det miljoner sladdar och fick ett tips förut på att lägga dom i lådan men den lådan är trasig ochy sladdarna räcker inte från datan och in i lådan så det går ju inte heller. Men måste lösa detta på något sett för sladdar + vilda bebisar som ska dra, pilla och stoppa allt i munnen är inte en bra kombination.

Visst, det går ju att hålla koll på henne hela tiden så hon inte är där och pillar men tänkte om det fanns en annan lösning så man slipper sitta på golvet och vakta sladdarna hela tiden och dessutom är det ju inte så snyggt med massa sladdar som ligger överallt.

Hm.. man kanske kan trassla upp skiten och på något sätt sätta fast dom precis under lådan där? det kanske kan funka?

 

 




Gillar inte alls ordet barnledig!






Över midsommar sov Novah hos sin mormor och vi var barnlediga men jag gillar inte att använda det ordet, det låter så dåligt tycker jag för jag förknippar ordet ledig med något bra som tex när man jobbar så längtar man oftast till man är ledig och sånt så för mig känns det så fel att säga barnledig för tycker inte alls att det är skönt eller speciellt roligt. Jag spenderar hellre min fredag/lördagskväll med min dotter än hänger på någon krog eller fest.



Men det är väl som ALLA jag känner säger åt mig hela tiden, ibland måste man få tid för sig själv och varandra och bara ha det kul och koppla av men är alltid jobbigt att se henne åka iväg men är sjukt underbart att få hem henne igen och pussa och krama henne.

Men det gick i alla fall jätte bra att sova i hos mormor, förutom lite strul med magen men det fick jag veta dagen efter och får ju lite ångest över att jag inte var där när hon hade ont men å andra sidan visste jag ju inte det, men magen verkar bli bättre och bättre så medicinen funkar nog, underbart =)





Knöl under hakan!

Jag kände nyss att jag har fått en knöl under hakan... den gör bara ont vid beröring inte annars. Man blir ju lite orolig och det första man tänker på är cancer men jag ska inte vara så dramatisk utan jag tror nog inte det är någon fara för har ett vagt minne att jag haft så förut och då var det en muskel knut eller en svullen lymfkörtel kommer inte ihåg exakt vilket, har haft båda i alla fall. Men det får avvakta några dagar och se om den försvinner annars kontaktar jag läkare för säkerhets skull.













Drink-drogad!



Nu ska jag berätta vad som hände på midsommar men antar att dom flesta redan listat ut det genom att bara läsa rubriken, men tänkte ändå berätta och varna andra för att ställa ifrån sig sina drinkar. Ta alltid med er drinken vart ni än går, lämna den aldrig obevakad.



Jag ställde alltså ifrån mig drinken ett tag sen drack upp den och efter ett tag blev jag enligt Johnny och pappa som kom dit senare jätte konstigt, kunde inte fukousera blicken, var snurrig som fan, hade svårt att hantera kroppen och få den att hänga med, visste inte vem jag var, vart jag var eller vilka pappa och Johnny var, jag har inget minne av just detta utan det är sådant dom berättat för mig, men efter ett tag så mådde jag bättre och betedde mig enbart som om jag vore ganska så full och resten av kvällen har jag då minne av. Det är bara just den där lilla biten efter att jag druckit drinken , vet inte hur länge min "minnesförlust" varade men kanske 1-3 timmar.

Det fanns en utländsk äldre man där som följde efter mig och försökte ta mig på brösten samt låret och höll på hela tiden, men han lyckades inte med något så var ju tur Johnny och pappa kom men jag lyckades försvara mig rätt bra endå för knuffade ju bort denna människa ett antal gånger men det kanske var innan "drinken" börjar verka så att säga.


Dagen efter mådde jag inte alls bra, skakade, mådde illa, var yr och snurrig och hade inte full kontroll över kroppen, den kändes som om den rörde sig i slowmotion och jag svettades och frös i omgångar. Det kändes ungefär som att vara magsjuk med hög feber. Jag har inte mått helt bra idag heller men det börjar ta sig nu mår bättre och bättre.

Jag förstår inte hur man kan göra såhär mot en annan människa, jag har inte en aning om vad det var jag fick i mig men det var inte enbart alkohol och personen som gav mig detta kunde ju omöjligt veta hur jag skullle reagera, jag kunde ha fått en allergisk reaktion eller en överdos, personen kunde ha dödat mig men tänkte han på detta? Tänkte han någonsin på att en liten liten flicka kunde ha förlorat sin mamma? En pojkvän förlorat sin älskade? En mor förlorat sin dotter?

Nej så tänkte han givetvis inte...










Mer bilder från midsommar <3









Rösta?

Mina designade klänning på NELLY.COM
Mina designade klänning på NELLY.COM





Gårdagen!






Igår var det som sagt Midsommar, det har väl ingen missat? haha

Mamma hämtade Novah runt 2 tiden och då började vi göra oss i ordning för kvällen sen kom syrran ner och vi drack ett par öl sedan fick jag panik eftersom strumpbyxorna inte passade men Mia ringde och erbjöd sig att köra mig till stan och köpa nya, TUSEN TACK MIA, det räddade  verkligen min kväll =) Sedan fixade jag klart mig och sen tog jag och Johnny bussen till Brickebacken, till min far.

 

Hos min far åt vi god mat och drack lite gott och hade det super trevligt, sen gick jag iväg för att prata med en person och då hände det lite grejer som jag inte orkar gå in på nu utan tar det i ett annat inlägg men pappa och Johnny kom iaf dit och tog med mig hem till pappa igen där vi var kvar ett tag och fick 1000 kr av pappa så är 1000kr rikare haha. Fick även 300 kr för jag la ut det till tobak som jag köpte med åt pappa.

Vi åkte taxi hem med den en taxi chafför som jag ofta åkte med förr så fick åka billigare, awesome. Sen mötte vi Markus som satt och vänta på oss på trappan, så vi drog in drack lite öl och titta tv och snacka massor tills klockan blev 6 då och han hem och vi gick och la oss :)







Midsommar maten!

 



Vi var hos min far igår och drack och åt lite gott, fanns hur mycket dricka och mat som helst, Färskpotatis, revbenspjäll, flintastek, sallad, äppelpaj, jordgubbar,  aa det vart lite av det som bjöds på igår hehe. Gott som fan var det i alla fall och jag ska fan be Lotta om receptet på den där supergoda äppelkakan med nötter i som vi åt, den godaste jag någonsin ätit, MUMS!





Kvällens outfit!




VÅFFLOR!




Idag blev det våfflor till lunch, mums dom vart riktigt goda och var ju lite osäker på om jag skulle lyckas hah but i did. Bjöd även mamma på våffla hehe.








God morgon :)



Nu ska tänkte jag göra våfflor fan så gott var evigheter sen, får se om jag lyckas :) Sen vid halv 2 kommer mamma och hämtar Novah, ojoj paniken börjar sprida sig i kroppen, don´t like it, don´t like it at all!!!

Men som alla säher, föräldrar behöver sin egen tid ibland så måste sluta få dåligt samvete för att vi har barnvakt, får försöka ta ett snack med mitt samvete, haha!





RÖSTA! :D

Mina designade klänning på NELLY.COM
Mina designade klänning på NELLY.COM

Hjälp mig att vinna, rösta på min klänning här!




JAG ÄLSKAR DENNA! (best of the day)




Min nya hårfärg!!!









Dagens shopping<3




  • Parfym
  • Rosa klänning
  • Lösfransar
  • Foundation
  • 3 par trosor
  • Hårspänne
Köpte även strumpbyxor.







En dag på stan :)





Fan vad tiden rinner i väg när man är på stan och shoppar, klockan är snart halv 9 liksom, helt sjukt! Men vi har haft det kul på stan, skönt väder också :) Blev en hel del shopping faktiskt (visar i nästa inlägg) och en sväng till Mc donalds hehe. Ja lite vardagslyx med andra ord ;)




Puh, vad nervös jag är för i morgon, vi ska festa och Novah ska sova hos sin mormor, usch gillar inte när hon sover borta men ibland behöver vi föräldrar koppla av och roa oss lite eller vad säger ni? hehe Så var därför vi åkte till stan idag för att inhandla lite grejor till i morgon, smink kläder samt alkohol fast tyvärr var den cider som jag ville ha slut, :( Men köpa några andra så det löser sig :)

Novah fick majskrokar idag på stan och hon älskar dom, haha :)












Man sover ju som man vill :)


Novah sover middag så jag tänkte städa lite innan mamma och Mia kommer, vi ska åka och prata med prästen och sedan ska mamma hjälpa mig med håret så det blir någon ordning, haha nej men våran badrumsspegel är ju trasig och då ser jag ju inte hur det blir där bak när jag färgar så hjälp behövs ju :)

Novah har för sköna sovställningar, haha <3











Helt slut..

Fyfan helt sjukt vad trött jag är, orkade inte ens tvätta. Delade tid med syrran sen avbokade jag min och boka om till lördag. Somna mellan ca 3-4 i natt och gick upp kl 6 så jag behöver nog också sova lite middag precis som Novah, dessutom har jag tränat, tvättat busat och lekt med Novah, tagit en promenad och umgåtts med Lollo & Lollo så ja jo jag förtjänar nog en lite tupplur! :)









Väntar med städningen...

och börjar dagen med...



 

 




Morgonmys i sängen <3




Idag vakna Novah vid 06.00 och var hungrig så jag gick upp och gjorde välling men efter det ville hon inte somna om fast hon var trött så jag tänkte "det vore väl mysigt om hon kunde sova här brevid mig en stund" jo visst hahah, då ville hon bara busa, rulla runt, sparkas och dra mamma i håret haha, sen efter vi gosat och busat klart åt hon lite mer välling och nu har hon somnat om men jag känner att det är onödigt att jag går och lägger mig igen ska ju ändå upp vid halv 10 och tvätta.


Nu tänkte jag ta mig lite te och en macka sen kanske diska och börja städa lite och givetvis sortera tvätten, puh känns som den här veckan är fullproppad med saker att göra haha.







ÄNTLIGEN!!!!


Nu har äntligen dopkorten kommit så ska sätta mig ner och skriva och göra i ordning alla sen slänga på allt på posten! puh... skönt!








Chord overstreet


Lite kär bli man ju  ;)


















Dagens lunch!

 

Vi har ätit lunch och jag har badat och Nova sover middag och nu ska jag diska och dammsuga lite, puh trött som satan somnade 5 i morse fyfan. Anyway idag blev det fiskgratänd med dillsås för min del och köttfärssås och spaghetti till Novah, det var första gången hon åt det :) Hon verkade gilla det men som vanligt  ska hon hålla på med tusen saker samtidigt,  hon förstår inte riktigt varför det inte går att äta maten och göra pruttljud med munnen samtidigt, hon tar en tugga och gör pruttljud så maten flyger på hela bordet och ser förvånad ut haha älskade unge <3









Too Faced Lip Injection Lip Plumping Gloss Techno TART



Jag har nu äntligen tagit steget och köpt denna produkt efter ha kikat på den i flera månader, så nu är det äntligen beställd så hoppas den kommer i veckan så man kan testa för har hört mycket bra om den så vi får se om den uppfyller mina önskningar :)


Fantiserar du om fylligare läppar? Sluta drömma – använd Lip Injection! Too Faced's Lip Injection extrema läppfyllnadsmedel, en kristallklar volymgivande läppglans som ger fylligare läppar med resultat som varar upp till 4 timmar. Lip Injection innehåller ett naturligt E-vitaminderivat som ger ökad cirkulation i läpparna och skapar fenomenal läppfyllande verkan och ökad läppvolym.

Bara applicera ett tunt lager av denna flytande läppbehandling på läpparna med applikatorborsten. En lätt kittlande känsla kan upplevas när Lip Injection stryks på och kan vara upp till 5 minuter. Efteråt ser läpparna upp till 20 % fylligare ut!


Läppstift eller läppglans kan också användas efter att Lip Injection har torkat för att få ett mer intensivt livfullt utseende på läpparna.




Ska bli kul att prova..




Envisare kan ingen vara!?

Novah är så fruktansvärt envis, hon är så trött att hon kollar i kors men ska minsann inte alls sova, just nu ligger hon i sin säng och är helt tyst men håller på rullar runt massa och har sig, gnäller till lite då och då får se om hon somnar snart... Hon har varit svin trött sen kl 20.00 och har fortfarande inte somnat... hur envis kan man vara egentligen?


Nu är hon alltid vid bokhyllan så fort man vänder på sig så är hon där, haha hon ger sig inte! Busfia <3









The Human Centipede!


"Den pensionerade kirurgen dr. Heiter drömmer om att skapa en mänsklig tusenfoting genom att placera människor på knä bakom varandra och operera ihop dem från mun till anus. Med hjälp av Rohypnol, skalpeller och tre offer skapar han sitt livsverk i källaren. Inte ens om du har varit kirurg ett helt liv har du sett något liknande. Känsliga personer varnas."



Dom flesta har väl redan sett eller åtminstone hört talas om denna film. Jag har hört mycket om den och hade rätt så höga förväntningar på denna film, jag var till och med beredd på att behöva spy - den sägs ju vara så äcklig. Det påstås vara den äckligaste skräckfilmen någonsin och jag är riktigt besviken , den levde inte alls upp till förväntningarna och den var inte läskig alls och inte äcklig utan rentav dålig. Jag gillade den inte alls. Jag hade ju hoppats det skulle va en riktig skräckis och trodde den skull vara super läskig men jag somnade nästan :/


DEt sägs ju att 2an ska vara ännu läskigare och den har till och med förbjudits på biografer i England.. hm den kanske man ska se ändå trots att ettan var kass?





Dagens mat!

Johnny favoriträtt - Pastagratäng med bacon.

för 6-8 pers. (bättre att göra mycket räcker längre då plus matlådor)

500 g Pasta penne

1 burk krossade tomater

400 g cremé frachie , Chili & paprika

3 förp, tärnade bacon bitar, går även med vanlig bacon och skära i småbitar.

Vitlök

Rivenost

Salta och peppra efter smak.


Gör såhär


Sätt på ugnen på 200 grader.
Koka pastan enl anvisning på förpacknigen. Skär eller klipp baconet i ca 2 cm stora bitar och stek det knaprigt i stekpanna. (Det fungerar även med bacontärningar.) Värm de krossade tomaterna i en kastrull och pressa ner några vitlöksklyftor efter egen smak. Blanda ihop pastan, bacon, krossade tomater och crème fraiche i pastakastullen. Krydda med salt och peppar. Häll över i en ugnsform och strö över riven ost. Ställ formen långt ner i ugnen och låt stå ca 30 minuter











Jag har för många tänder!


Jag tror fan att jag har för många tänder, i alla fall nu när visdomständerna börjar komma fram, för tuggar mig automatiskt i kinden när jag pratar eller äter så har en stor jävla blåsa i kinden, undra om man kanske borde dra ut visdomständerna när dom växt klart eller om man kan gö det redan nu? För dom klarar man väl sig ändå utan?! Dom ställer ju ändå bara till besvär... haha





Satsumas är det nya godiset :)

 

 

Jag ska se The human centipede, någon som sett den? Den ska ju vara super läskig och fått biobesökare i Usa och England att spy.. hm ja vi får väl se haha.

 

Nu myser jag med mitt täcke i soffan, ett glas cola och satsumas och sket totalt i godiset, är inte så förtjust i godis så Johnny får äta upp det istället, haha.. jag föredrar mina satsumas som sagt :)

 

 

 




Lördagsmys! :)

Novah envisas med att inte sova än, det har hon gjort hela kvällen hon ska absolut vara vaken tycker hon, kanske för att det är lördag? Tänkte i alla fall försöka hitta någon bra film men vet inte vilken hm...

Men först och främst ska jag göra en flaska välling med en klick messmör i (mot trög mage) till Novah eftersom det tar några dagar innan hennes medicin börjar verka ordentligt, men tycker redan jag märkt lite skillnad :) underbart.

Vet fortfarande inte vilken film .. hm komedi? eller skräckis? ja, det beror på om Novah vill sova eller inte ska hon vara vaken blir det ju ingen skräckis hehe.








Städar för fullt :)

ler på och städar för fullt, garderoben + sovrummet är klart! Men kommer tyvärr inte hinna klart idag men finns ju en dag i morgon med :)

Novah busar för fullt, legat på täcket på golvet och snurrat runt och haft sig och nu far runt över golvet i sin lära-gå-stol och säger mama mama mama, haha så söt är hon <3









Inte aning vad man ska äta....

Är riktigt hungrig men vet inte alls vad jag ska göra för mat, står alldeles stilla i skallen haha men något ska jag väl lyckas koka ihop.

Novah försöker sova men envisas som vanligt haha men snart så somnar hon nog för är riktigt trött lilla busungen. Hon sov bara 15 min förut på dagen sen var hon super pigg haha, hon topg sig en liten powernap :)








Vad gör ni ikväll? :)

Jag sitter just nu och myser i soffan och glor på American history x som visas på kanal 5 ikväll dessutom dricker jag en cider, EN bara! Och eftersom Novah somnat nu efter att magen har gått igång rejält (så glad är jag) så tänkte jag att det var okej att ta en cider och slappa lite framför tvn.

Xide Urban
- smakar blää, den gillade jag inte alls men däremot Xide Jungle den gillar jag (sån jag dricker nu) Vad tycker ni om dom här ? Goda? Äckliga? :)









GRATTIS <3

Idag blir min lilla tös 6 månader, sjukt vad tiden går fort alltså, otroligt! Tiden går alldeles för fort. Vi skulle ju upp och köpa present till henne idag men affären som vi skulle till stängde tidigare, men hon fick 2 små grejer och sen köpte jag även hennes medicin förut, skit stor flaska haha. Men nu får vi hoppas magen blir bättre med denna då,  det måste den ju göra!

Hon fick lite badleksaker samt en bollaktig grej :)











FREDAG :)

Idag har vi fullt upp, Novah och jag, just nu sitter vi och äter "frukost" för vi sov länge idag. Varm oboy + en ostmacka till mamma och välling till Novah. Sen ska vi göra oss i ordning och åka till tybble och möta min mamma och dra till apoteket för att köpa Novahs medicin sen hem till mamma för jag ska få tillbaka datorn nu, hejja! Sen blir vi väl kvar där ett tag :)


Novah börjat vakna upp när hon sover (dag och ibland natt) hon vaknar och skriker hysteriskt, vet inte om det är mardrömmar eller om det är hennes lilla mage som gör ont, tror nog det kan vara magen men det blir förhoppningsvis bättre nu när hon får sin medicin :)







Varför blir jag alltid sugen sent på kvällen eller natten? :O

Jag blir alltid sugen på mat sent på kvällen eller natten, fy och alla vet att det är just då man inte ska äta. Men någon gång ibland gör ju inget men känns som om "någon gång ibland" har blivit allt för ofta nu senaste tiden så nöjer mig med varm choklad, 1 banan och 1 satsumas!

Sen måste jag försöka sova, för jag och Novah har en del att göra i morgon :)










Tål du inte bebisbajs prat LÄS INTE!



Jag fick tandläkar tid idag istället, var där 15:20 och fyfan vad rädd jag var men tandläkaren såg det och det var den bästa tandläkare jag någonsin träffat henne tänker jag fortsätta gå till, har ny tid 1 juli! :) då kommer jag nog inte vara lika skraj eftersom jag vet att hon är bäst :)


Kvällen däremot har inte alls varit lika trevlig, den har spenderas på akuten efter råd från sjukvårdsupplysningen samt barnläkare att åka in. Vi satt i tre timmar fick dock komma in en snabbis på lite kontroller men annars så 3 timmar sen kommer dom och säger att läkaren var tvungen att dra till förlossningen så vid halv 10 i morgon ska jag och Novah till BVC och träffa barnläkaren och även göra viktkontroll och hälsoundersökning! Så får se hur det blir med hennes lilla mage i morgon, hoppas läkaren har något vettig att säga!


Ungen kan ju inte bajsa, hon ligger och trycker och trycker och blir alldeles röd i ansiktet och får ont och börjar gråta hysteriskt, så varje dag i ca en månad har jag fått hjälpa henne att bajsa, typ dragit ut bajset åt henne och det har varit små eller stora stenhårda  bollar, det här är visserligen mitt första barn men inte fan ska det gå till såhär, hon ska  inte behöva ha ont och inte kunna bajsa, jag ska inte behöva dra ut bajset ... detta är inte normalt och känns som vi har provat allt BVC rekommenderat!! Så nu hoppas jag att läkaren kan ge oss något tips som funkar, för är så synd om min lilla tjej!




puh

Har suttit i över 2 timmar och FÖRSÖKT ringa tandläkaren för har sån tandvärk att jag inte ens kan sova men har inte lyckas ringa för får svårt att andas, börjar skaka, gråta till och med spyr, ja jag är faktiskt så rädd! Skakar fortfarande, helt sjukt. åh, nu har mamma ringt och bokat tid klockan 8 i morgon, nu får jag ännu mer panik och tårarna forsar, fan hatar detta!







Färdigbusat!


Nu har vi busat klart här hemma, och Novah sover så gott i sin säng och jag ska ta mig ett supervarmt bad för fryser som fan, brrr! 








Full upp idag!

puh, idag har det varit fullt upp vill jag lova, tvätta, storhandla, och ska städas. Dessutom har jag världens jävla tandvärk samt så snubbla jag på tvätten för det var för tungt och för mycket att bära och fick ingen hjälp så slog i både huvudet, axeln och vänsterarmen samt hela vänster sida :(


Vi fick såna där grejer som man gör isglass själv av min mamma, så jag har gjort lite till Novah och ställt in i frysen, gjorde av gurkvatten samt hennes jucie så får se hur detta blir :)


Nej nu ska jag sätta igång och städa och göra fint här hemma tänkte jag för ser ut som en krigszon här typ.







Dopkort beställda!

Nu har vi beställ inbjudningskorten till dopet, puh får hoppas dom kommer snart, blev lite i sista minuten så får posta dom direkt när dom kommer sen. =)

 

 

 






puh..

Fan vart har den här dagen tagit vägen alltså? klockan är redan 8, sjukt! Inte en chans att jag hinner städa klart idag men får väl fortsätta i morgon igen haah. Ska iaf käka lite lasagne nu sen fortsätta städa, Novah leker i sin lära-gå-stol och börjar väl blir trött så är snart sovdags för henne :)





vi åt makaroner och spaghetti idag på dagen men jag kunde inte äta så mycket för jag gjorde den rätt stark och eftersom jag har spytt sönder halsen så jag blöder och har ett sår där så sved det och brände i halsen jätte mycket. Men Johnny gillade det i alla fall och Novah gillade sin biffstroganoff.

Såhär ser Novah oftast ut efter en måltid, haha kladdmaja <3








Chatt mellan mig och en riktig idiot!

Pratade på fb chatten med en gammal skolkamrat vill dock inte skriva ur hennes namn men visar chatten för att visa hur dumma i huvudet vissa människor är!!! Åh så arg jag blir på henne, hur kan man resonera så som hon gör ? hon borde inte få mer barn, förbjud henne någon, snälla!



Jag
- Hej, är du gravid igen? :O

? - Japp, tredje ungen nu

Jag - oj jävlar, samma pappa till alla ? men 1 bodde väl inte hemma+

?- Nej olika pappor men vem bryr sig, nej soc tog den 'äldsta så hon bor i foster hem men kommer snart hem

jag- oj hur gammal är hon? hmm ok

?
- 3 år

Jag- fan va trist då har du ju missat hela hennes utveckling

? - men det gör inget :)

jag- klart det gör, man vill väl se sitt barn uvecklas

? -ja men har ju den andra och nu den här i magen

jag- men ändå det är ju inte samma person

? äh samma sak

jag - hm ? Är du inte rädd att soc ska ta barnet igen eller alla barn?

?
- nej, fast gör dom de går det ju bvara att knulla till sig en ny ;)

jag - vadå knulla till sig en ny? Du får det att låta som om det är en sak

? - men är ju så lätt att bara gör en ny

jag - ja men det är ett liv, en människa som ine går att ersätta så hur kan du säga så

? - men vadå om dom skulle ta ditt barn skulle inte du vilja ha ett nytt då?

Jag - Nej? Jag skull vilja ha tillbaka mitt barn och göra allt för att få tillbaka henne!

? - opkej jag skulle skaffa nytt.

jag - det verkar vara något stort fel på dig, barn är inget man bara skaffar hur som helst och sedan inte tar hand om dom så soc får ta dom och sätta dom i foster hem.. är det en bra uppväxt för ett barn tycker du?

? vadå dom får ju mat och har någonstans att bo...









Funderingar...


Kan inte sova pga tandvärk så har tagit mig en treo och väntar på att smärtan ska börja avta. Sitter här i mörkret och funderar lite på föräldraskap och barnuppfostran och sådant.


Det finns så många barn som far illa, har en tuff och jobbig uppväxt med föräldrar som super, inte bryr sig eller till och med misshandlar barnen, fysiskt eller psykiskt. Och detta kan jag inte förstå, varför skaffar man barn om man inte tänkt ta hand om det? Eller varför behandlar man barnet illa? Varför super man konstant och skiter i denna lilla människa? Jag kan inte förstå detta som sagt, och det är ALLDELES för många barn som har det såhär hemma och det är sjukt, otroligt sjukt! Hur kan en människa slå ett barn? Ett litet barn är alldeles försvarslöst, hur i helvete kan man ge sig på en som inte ens är hälften så stor som en själv och absolut inte har en chans att försvara sig på något sätt, jag har läst massvis med artiklar i tidningen om barn som blivit misshandlade och även dödade och varje gång blir jag så arg så att jag kokar, hur tänker dessa människor? hur kan man göra illa ett barn? detta är helt obegripligt för mig.....


Från Expressen:

I augusti förra året dog Baby P, som han kallas, efter att under åtta månader ha blivit brutalt misshandlad av sin mamma, hennes sambo och 36-årige Jason, också boende i samma hus. Trots 60 besök från de sociala myndigheterna under pojkens sista månader märkte ingen att något var fel, 9 dagar innan babyn dog avrådde jurister för de sociala från att överföra honom från familjen till fostervård, på grund av för dåliga bevis för misshandel. 5 dagar senare gjorde socialen sista besöket.


Familjen tränade sin hund genom att låta den attackera Baby P.
Hans naglar drogs ur fingrarna och fingertopparna klipptes av.
Pojken lyftes upp i halsen och slängdes ned i sin spjälsäng.
Han stryptes tills han blev blå och fick en flaska nedkörd så hårt i munnen att han började blöda.
Baby P:s rygg bröts i två delar när han satt och tittade på tv – pojken blev förlamad i underkroppen.
- Han (styvpappan) satt i soffan och log medan han rökte cannabis och lekte med Baby P som att han var en trasdocka. Sedan hörde jag plötsligt en hög smäll som ljöd genom huset, berättade 15-åringen.

Men missade socialen och sjukhuset allt?
Nej. Flera av skadorna hade dokumenterats och läkarna hävdade vid åtminstone två tillfällen att skador på pojkens lilla kropp inte hade uppkommit på grund av olyckor.
Ändå skedde ingenting, kring vilket en stor utredning nu pågår i Haringey Council.
3 augusti 2007 kunde ambulanspersonalen bara konstatera att Baby P låg död i sin spjälsäng. I hans kropp hittades bland annat en tand som pojken hade svalt efter att ha fått ett knytnävsslag i ansiktet.

 

HUR I HELVTE KAN MAN GÖRA NÅGOT SÅNT HÄR????


Det är trots allt vi föräldrar som väljer livet för vårat barn och vi kunde även ha valt att avsluta detta liv innan det hann börja, men allt för många väljer livet och sedan förstör det för denna lilla människa men vi föräldrar har valt att våra barn ska leva och då är det väl ändå vårt jobb att se till att dom får det bästa liv dom kan få inte förstöra det med misshandel, alkohol eller liknade. Inget barn ber om att bli fött, det är föräldrarnas val och då ska man fan också bete sig som en riktig förälder annars ska man inte skaffa barn!


Usch blir så arg på såna människor, man skaffar inte barn om man inte tänker älska det gränslöst, göra allt i sin makt för att det ska må bra och klara sig bra i livet. Jag skulle aldrig kunna göra Novah illa på något sätt eller förstöra hennes barndom och jag kommer ALLTID att älska henne gränslöst, göra allt för henne, se till att hon har det bästa livet hon kan få och jag kommer alltid ställa upp för henne vad hon än gör. Hon är mitt barn, mitt ansvar, mitt jobb är att se till att hon får en underbar uppväxt och växer upp och blir en trevlig, stark självständig tjej som tror på sig själv och vet att hon kan klara av vad hon vill!


Jag älskar dig Novah, mer än ord någonsin kan beskriva, du är mitt liv, hela min värld! Jag kommer aldrig svika dig eller göra dig illa på något sätt, kommer alltid finns för dig, du kan alltid räkna med din mamma <3








Nu säger vi god natt!


Nu sover alla här hemma utom jag, men är svin trött så ska väl också krypa ner i sängen när som helst, ska bli super skönt att sova.  Imorgon blir det att städa och göra fint och att hoppas på att posten har med sig min mobil (det gör jag varje dag) det vora fan på tiden alltså för har väntat fruktansvärt länge.











Dagens sämsta? haha dålig humor jag har


lift up my skirt and you'll be surprised.. that's alright because i used to be a guy.








RIP! <3


Jag såg Tyson springa runt och busa med något la först inte märke till vad men sen såg jag att det låg en död liten bebis fågel på vårat sovrummsgolv, dumma dumma katt! Blir så ledsen stackars fågel :( Och jag får dåligt samvete fast jag inte gjort något, har lindat in den i en handduk och lagt i badrummet för vet inte vart jag ska göra av den att slänga ut den känns så respektlöst den borde få en begravning, stackars lilla!

Vila i frid lilla pippi fågel <3







Tjingeling :)

Hej svejs!

Idag har jag världens jävla tandvärk dunkar i hela munnen fyfan, hatar det. Har inte ätit något på hela dagen och kommer väl inte göra det heller för det gör nog för ont :(

Igår hade vi ialla fall besök av Hubbe och Sam, vi skulle raka av Johnny och Sam håret tyckte Hubbe men vi kom aldrig så långt för Sam hämtade aldrig rak apparaten haha, bra bra..


 

 

 




Gårdagens shopping :)

Vart inte så mycket mnen fick med mig ett linne och 2 bh:ar i all fall, bharna var visst lite för små har egentligen en storlek större men aah det får duga eftersom det är så svårt att få tag i större fattar inte varför, för så ovanligt är det ju inte eftersom det finns så många tjejer som har super stora silikontuttar så borde väl större bh:ar storlekar vara vanligare?...









En dag på stan :)

Eftermiddagen/kvällen har vi spenderat på stan, lite shopping och lite mat dock hann vi ej handla allt vi skulle haha får ta en tur på måndag också kanske? Det kommer bilder på vad det jag handla i nästa inlägg :)






Just nu är jag fruktansvärt seg måste jag erkänna och det ska bli jävligt skönt att få krypa ner i sängen snart :)
Det blev Mcdonalds på stan mest bara för vi inte orkade stå vid busshållsplatsen så jävla länge och vänta på bussen men det var gott för var jävligt längesen vi käkade det :)









Shopping!

Har inte åkt iväg till stan än men har ändå fått lite shoppat, mamma är nämligen ute och shoppar så hon har köpt med lite grejor till oss :)


En fläkt (behövs verkligen) och en ny matta till hallen, och även en pool till Novah som jag inte vet hur den ser ut så kan därför inte visa bild på den, men visar sen :)









Dagens bästa! <3


Okej, jag kanske har fruktansvårt dålig smak/humor men älskar denna låt är skön på något sett, är en parodi:)










Gårdagens shopping :)


Igår var det marknadsafton här i Örebro, massa stånd, uppträdanden och alla butiker hade öppet till klockan 22.00 och reade ut massa saker (till och med apoteket). Jag hittade tyvärr inget till mig själv men det var väl för att det var så sjukt mycket folk och var så svårt att ta sig fram med barnvagnen men Johnny köpte sig ett par byxor från dressman som han ska ha på dopet sen köpte vi givetvis marknadsgodis.


Novah fick lite saker i alla fall, En liten hellokitty ballong, en solhatt, leggins och en tunika/långt linne.




Vi drog också til Lindex och hämta ut Liberopaketet (gratispaket) till Novah, som innehåll lite nödvändigheter så som blöjor, tvättservetter, engångshaklappar, duschtvål, bodylotion och sen bindor till mig haha.

Vi ska även upp till stan idag igen, puh då ska jag inte ha en tjock jävla tröja ialla fall men får väl se vad vi kommer med hem med senare då haha :)


(lånad bild från google)

 

 





Dagens nostalgi!

Någon som kommer ihåg denna låten?
Jag minns att den var rätt så populär när jag var ganska liten haha








God morgon!


Vaknade vid 5 idag (fyfan) det är alldeles för tidigt för min del, speciellt när man somnar halv 4. Gizmo har hållit på och jamat hela natten och kraffsat på dörrar och haft sig, så nu när lönen kommer ska vi köpa nät till balkongen så han kan sitta där ute, haha.






Jag har blivit lite röd om armar, på bröstet och i ansiktet av solen trots att jag inte har solat något, haha. Jag ligger nämligen aldrig och solar i flera timmar som alla andra (solar inte alls faktiskt), jag är alldeles för rädd om min hy för att göra det och dessutom vet jag att jag inte klarar av att ligga och sola, jag somnar bara och blir totalt sönderbränd stort minus för hyn. Så hellre vit och fin ung hy än brun och gammal i förtid :) Jo jag vet att det beror på hur man solar och skyddar sig osv, men jag har sett hur det förstör huden så jag väljer att undvika det så jag slipper som ut som ett russin vid 40 års ålder :)



Novah vaknade ju vid 5 och var hungrig men hon håller på att somna om nu och Johnny har åkt till jobbet så jag ska nog krypa ner i sängen igen och försöka sova lite till, vore skönt! Så jag säger väl god natt igen!





FAN VAD RÄDD JAG BLIR!


Nu kikar vi på fotboll, Sverige - Finland, givetvis är det ju 3-0 till vårt kära land ;) Men dock är jag förbannat rädd det åskar och blixtrar som fan, hela fönstren skakar. usch usch detta gillar jag inte!








Bus!


En liten video från mitt och Novahs eftermiddagsbus, gud vad hon är underbar och jag älskar dig mest av allt <3










Melontjuven!



Är inte bara jag som tycker om melon :) Gizmo älskar det som fan! hehe









Mums!


Käkar melon, Galiamelon, dock inte favoriten men går endå :)








present!

Jag glömde nämna att vi även hade Mia på ett litet snabb besök igår, hon busade med Novah och hade med sig en liten present till mig, så snäll är hon, tack tack!Fick sminkborstar och sånt, en ansiktstduk som tydligen ska va skit bra ska testa den snart :D







Grillkväll <3




Ikväll har vi haft Markus på besök och grillat lite, blev flintastek och potatisgratäng/potatissallad. Det var  faktiskt riktigt trevligt dock blåste det lite väl mycket ute men det gör ju inte så mycket när man har trevligt sällskap :) Maten var dessutom svin god dock, det blir det flera gånger kan jag lova, mums!









Hallooj :)

Nu ska jag snart börja med mat men vad ska man äta?? hmm ja vi får väl se :) Jag är så himla trött idag ellr har varit det som senaste dagarna, jag började bli trött när jag började få den där jobbiga huvudvärken men det löser sig väl kanske? Man kan ju hoppas i alla fall :) Ingen huvudvärk just nu i alla fall..











Dagens bästa!










Katerina Kazelis <3

 

åh, just love her<3

Har hört ett litet smakprov på hennes kommande singel och jag älskar det! Är det någon som vet när hela singeln släpps?  Låten heter "Make you one of mine" och kommer att spelas väldigt ofta här hemma kan jag lova :)

 

 





God morgon!



Idag blåser det ju som fan och jag tycker det är kallt ute, blä... värme kom tillbaka!

Just nu håller vi på att städa och Novah ligger på golvet och busar, min lilla busfia <3













Lördagsmys! <3

Nu ligger Novah i sin säng och pysslar, hoppas hon somnar snart så vi kan börja vårat lördagsmys men det lär hon göra för hon är jätte trött lilla stumpan, jag har i alla fall laddat upp för det, 2 olika dipper för att vi ville ha olika haha men ja det gör ju inget haha man kan inte alltid ha samma favoriter!

Hoppas alla har/haft en super bra Lördag!



 

 

 




Dagens mat!

 

Ris, kycklingfilé och currysås!

 

 






Film tajm!

Nu har Novah somnat efter mycket om och men, hon har alltid jätte svårt att somna på kvällen när det har varit varmt på dagen, vet inte varför är bara så men till slut så somnade hon.


Först käka hon sen låg hon och lekte i sängen ett bra tag och sen blev hon ledsen och då läste vi saga (jag & Novah). Jag kan verkligen inte läsa barnböcker ordentligt haha, jag lägger till massa eget i sagan hela tiden för hennes böcker är ju bara 2 rader per sida så jag fyller ut sagan lite med min egna fantasi men det gör väl inget blir ju bara mer intressant eller?, kan liksom inte hålla mig det blir så omedvetet, haha. I alla fall så läste vi Bubbelvänner och sedan åt hon igen och lekte lite i sängen och NU äntligen har hon somnat.








Så nu tänkte jag och älsklingen mysa ner oss i soffan och titta på Little man och bara ha det mysigt, det är inte ofta vi får chans till det faktiskt för oftast är vi alldels för trötta på kvällen för att kolla på film tillsammans mennu är det ju fredag så får helt enkelt ta oss lite tid det heter ju fredagsmys av en anledning ;) haha




Hoppas alla haft en lika bra fredag som mig och sov så gott det ska jag göra :)




Hett!

Vilken värme ojoj, nu är det ju definitivt sommar alltså... Jag och Novah kommer nyss hem (nästan) Vi har spenderar några timmar med att promenera runt på stan/wasastan med Emil, som är en gammal kompis som jag inte sett på över ett år så detta var första gången jag träffa honom som mamma! :)

Nu ska vi gosa och busa lite innan Johnny kommer hem :)









Morgonmys på uteplatsen!





Vi har spenderat i stort sett hela morgonen ute på baksidan och haft det super mysigt men nu tröttnade Novah och ligger i sin säng istället, hon blir ju så trött i värmen, stackars liten :/  Och fyfan vad varmt det är.. och nej jag klagar inte jag påpekar det bara :)  Gizmo var även ute en sväng men han tyckte nog det var för varmt för han stack in igen efter en liten stund. Men nu ska jag gå och kolla om Novah har somnat sen sticker jag nog ut på baksidan igen för det är för jävla skönt alltså!









give me 1 day!

Fan igår hade jag sån där extrem huvudvärk igen så det kändes som om huvudet skulle explodera men tack och lov så sitter det fortfarande kvar fast skulle nog ha föredragit en huvudexplosion framför denna äckliga tandvärk, jag har lyckats sova ca en timme inatt (säkerligen mindre) pga smärtan.

Huvudvärken lindrades dock med ett varmt mysigt skumbad + värmeplåster + värmepåse + glass! Glassen var väl mest till för att jag tycka så synd om mig själv men inbillar mig att den hjälpte till!


Jag önskar mig 1 ENDA dag utan någon form av smärta, kan jag få de?















Dagens mat!

 

 

 

 

 




Hej Svejs!

God morgon/God förmiddag!


Just nu håller jag på och tvätta och fyfan vad mycket tvätt vi har eller ja Johnny och Novah eftersom  jag i stort sett inte har några kläder :/ Jag måste verkligen inhandla lite nytt alltså börjar bli kris på den fronten...


Novah sussar så sött dock upp och ner men om hon vill sova så får hon väl göra det, vem vet kanske är skönare haha. Johnny kom precis hem med pizza som han tycker vi ska äta, så jag ska väl göra det.







Snart dags för Glee!

Ja jag kan inte bestämma mig ang pipmuggarna men hon måste ju ha en, hon är så ivrig med att hålla flaskan och SKA minsann alltid hålla själv så då underlättar det om hon får en med handtag när hon dricker vatten/jucie och sådant. Men vet inte om Babyproffsen har några liknande för då går det ju snabbare att få hem, bara åka upp på stan att köpa , jag får väl kika där först.




Efter massa busande så har jag nu matat och nattat Novah men hon har inte somnat ännu utan ligger och leker i sängen med sina nallar (som vanligt) men hn somnar nog snart förhoppningsvis. Johnny är på träning så jag sitter här ensam och kikar på The big bang theory och snart börjar Glee också, hihi.

Jag mår jätte illa och har gjort det hela dagen och har svon ont i magen så just nu sitter jag med en värmepåse (eller va fan det heter) på magen för att lindra smärtan en aning.










Dagens dilemma!


Jag tycker det är dags att köpa Novah en pipmugg men kan inte bestämma mig för vilken..  den andra verkar enklare att använda tror jag men vet inte, sånt här är svårt alltså och Johnny säger ju bara " ta någon bara"!




NUK Baby Rose & Blue Drickpipsflaska med handtag designat för barns händer med anti-slip-grepp. Bekväm, mjuk drickpip i TPE (Thermoplastic Elastomer) med en liten skåra som tillåter droppande som en del i den naturliga inlärningsprocessen. 150 ml, 6 månader +.








ELLER

Tommee Tippee Explora First Sips är en spillfri drickpipsmugg som underlättar övergången från nappflaska till mugg. Den har en mjuk pip och passar barn 6 månader +. BPA fri. Rymmer 150 ml
















plusikassan.se