En riktig höjdare..


Askungar skriven av Kristina ohlsson.





Fick hem denna boken för ca 2 dagar och nu är den utläst, riktigt bra måste jag säga. Absolut läsvärd! Det är en kriminalroman.




Handling:



"Berättelsen börjar med varje förälders fasa. En liten flicka försvinner från tåg X 2000 från Göteborg till Stockholm. Flickans mamma går av vid tågstationen i Flemmingsberg, för att ringa ett snabbt samtal. Hon blir uppehållen av en kvinna som ber om hjälp med sin sjuka hund. Tåget börja rulla iväg och mamman vinkar för att stoppa tåget. Hon lyckas inte, ringer till SJ och berättar vad som hänt och slänger sig själv i en taxi till Stockholms station. När tåget stannat på stationen ska konduktören titta till flickan, men då är hon försvunnen. Ingen har sett någonting ovanligt.


Parallellt med handlingen om flickans försvinnande får man läsa om två okända kvinnor.

Den ena kvinnan lever gömd, eftersom hennes före detta pojkvän misshandlade henne. Hon funderar på om det kan vara han som tagit flickan. Hon ringer anonymt till polisen och berättar men hennes berättelse tas inte på allvar av polisen.

Den andra kvinnan låter sig duperas av en man. När hon inte gör som han säger misshandlar henne. Är det samma man? och vem är han?

Ytterligare ett barn försvinner, denna gång en baby som sover i sin vagn utanför sitt hem. Polisen kan bara konstatera att mammorna inte känner varandra eller har något gemensamt."







Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback







plusikassan.se